سلامتی و تندرستی شماره اول
حدیث سلامتی
در برخی روایات صبحانه خوردن توصیه شده است، از جمله:
امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: «مومن را بایسته است که تا غذا نخورده، از خانه بیرون نرود. زیرا این کار به او استواری بیشتری می دهد». (بحارالانوار، ج۶۶، ص۳۴۱)
سلامتی پوست با خوراکی های خوشمزه
بعضی مواد غذایی هستند که کمک بیشتری به حفظ شادابی و سلامتی پوست ما می کنند. یکی از آنها تخمه کدو است، که سرشار از روی می باشد. سبزی شاهی هم به خاطر سولفور زیادی که دارد، در بازسازی سلول ها نقش مهمی دارد. سیر هم یک آنتی بیوتیک طبیعی است که حاوی گوگرد فراوان است، و برای تمیزی و شفافیت پوست کاربرد دارد. انبه هم به خاطر مواد مغذی بالا و آنتی اکسیدان، برای پوست خواص بسیاری دارد. زیتون هم از ایجاد چین و چروک در پوست جلوگیری می کند.
هله هوله پرخاصیت!
شاید تعجب کنید؛ اما همه هله هوله ها آن طور که فکر می کنید، مضر نیستند. از نظر پژوهشگران، ذرت بوداده، یک میان وعده خیلی کامل است. آنها فهمیدند که در ذرت بوداده مقدار زیادی آنتی اکسیدان وجود دارد. آنتی اکسیدان از بدن در برابر بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند. پس به جای هله هوله های بدون ارزش و حاوی روغن و نمک زیاد، ذرت بوداده بخورید و به بدنتان سلامتی هدیه بدهید.
با شاه میوه ها آشنا شوید
گلابی میوه شادابی و سرزندگی است. آسان جذب بدن می شود. این میوه دارای دانه های بسیار ریزی است که از جنس سلولز هستند و در دستگاه گوارش هضم نمی شوند. این دانه ها با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می کنند و مواد زائد در بدن را دفع می کنند. عمده فیبر گلابی، در پوست آن است. برای همین از خوردن پوست آن غفلت نکنید. این میوه برای غدد داخلی بدن مفید است. عنصر مهمی به نام «بور» در گلابی وجود دارد که با افزایش جذب کلسیم، از پوکی استخوان جلوگیری می کند. این میوه دوست خوب مغز است و برای حافظه و تمرکز حواس مفید است. گلابی مقوی بدن است و پس از بیماری هایی که انرژی و توان بدن را تحلیل میبرد، مفید است. شاید به همین دلیل برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. به علاوه گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده و ضد مسمومیت است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
راز سلامتی و تناسب اندام
یک راه آسان برای تناسب اندام همیشگی در اختیار شماست. باید بدانید تند تند غذا خوردن به بدن شما آسیب می رساند و باعث می شود بیشتر از حدی که نیاز دارید، غذا بخورید. لقمه هایتان را مدت بیشتری بجوید. این کار نه تنها باعث کاهش وزن و جلوگیری از چاقی میشود، بلکه میزان ترشح هورمون گرسنگی را کاهش می دهد و به این ترتیب غذای اضافی کمتری می خورید. به نظر می رسد جویدن غذا به مدت طولانی تر در واقع فرصت رسیدن سیگنال های سیری به مغز را افزایش می دهد. این سیگنال ها به مغز می روند تا به آن پیغام دهند که معده پر شده است.
نویسنده: سحر رحیمی